Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Ponchon ompeluohje

poncho

Poncho kuuluu vaatekappaleena ehdottomasti kategoriaan "näyttävää helposti". Poncho-malleja on ihan hirmuisesti erilaisia, mutta suurin osa niistä on oikeasti todella helposti ja nopeasti tehtävissä. Helpoimmillaan näyttävä poncho syntyy kaksinkerroin taitetusta kankaasta, jonka yksi sauma ommellaan noin 3/4 matkalta ja ompelemattomasta kohdasta tulee kaula-aukko. - Sitten vain pää läpi ja siinäpä se.

Ponchot ovat malliltaan aina väljiä ja niinpä ne eivät ole mitään järin siroja vaatekappaleita. Siksi päädyin malliin, joka kapenee eteen ja taakse keskelle eli ponchon kulma tulee vartalon keskelle. Se on mallina suorahelmaista sirompi.


 

Halusin ponchooni myös toiselta puolelta avautuvan kauluksen tuomaan lisää ilmettä. Kanttasin kauluksen reunan joustavalla keinonahkalla. Oman pienen säväyksensä ponchooni tuo se, että kaulus tuo esille kankaan vaaleamman toisen puolen. Ponchon materiaalina käytin villakangasta, jossa on ihan pikkuisen polyesteria. Kevääksi saatan tehdä uuden version neuloksesta. Syksyn koleuteen villakangas on juuri passeli.

ponco





Kuvittelin, että ponchon voisi toteuttaa vailla huolitteluita, mutta eipäs voinutkaan. - Kudos alkoi näyttämään rispaantumisen merkkejä, joten huolittelin saumat. Alunperin ajattelin, että olisin jättänyt helman kokonaan huolittelematta, mutta se näytti epäsiistiltä ja tosiaankin siltä, että alkaisi liestymään.

NÄIN TEET PONCHON

Ohessa käyttöösi nopeasti piirrelty ohje. Tuon monimutkaisempaa se ei siis ole. 
Olen itse lyhyt eli 157 cm. - Tiedoksi vain, vain, että osaat suhteuttaa nämä mitat itseesi. 

1. Leikkaa kankaasta neliö x 2. Oma neliöni oli kokoa 78 x 78 cm. Mittaa ensin, että se ulottuu noin kulmittain käännettynä riittävän pitkälle käsiesi päälle. Muuten tulee kylmä.
2. Ompele sivusaumat ohjeen mukaisesti. Huolittele, mikäli tarpeen.
3. Leikkaa kulmaan kaula-aukko. Leikkaa ensin ihan pieni ja mallaa. Leikkaa tarvittaessa isommaksi. 
4. Mittaa kaula-aukko ja leikkaa kauluspala kaula-aukon kokoiseksi + noin 6 cm. Extra tulee siitä, että kauluksen reunat asetellaan päällekkäin noin kolmen sentin veran. Mikäli käyttämäsi villakangas ei liesty, voit jättää reunat vaille huolittelua. Muussa tapauksessa kanttaa tai huolittele, taita ja ompele suoralla.
5. Kiinnitä kaulus siten, että reunat menevät noin 3 cm matkalta päällekkäin. Voit kiinnittää kauluksen reunat kiinni toisiinsa ompelemalla noin 5 cm matkalta alareunasta ylöspäin. Kiinnitä kaulus niin, että avautuva kohta tulee olkasauman etupuolelle. Kannattaa mallata, mikä näyttää hyvältä. 
5. Huolittele helma, käännä taite ja ompele suoralla ompeleella. That's it! :) 

ponchon ohje
poncho


poncho

poncho
Tässä kuvaussessiossa oli kyllä taas farssin ainekset: kuvausryhmään kuului yksi kappale räksyttäviä koiria, yksi kolmevuotias assari (äitiii, mä en jaksa enää odottaa! Äitiiii, pipo tulee silmille!) ja 9-vuotias, joka toimi valokuvaajana (pisteet hänelle!). Kun yhtälöön lasketaan mukaan myrkylukemia hipova tuuli, niin voinette visioida tilanteen... ;) 

Postaus on osa Eurokankaan ompeluhaastetta, jossa pyydettiin ompelemaan poncho, liivi tai kellohame. Muut haasteessa mukana olleet bloggarit olivat The DIY Stories ja Made By Ingrid. Kurkkaapas, mitä ihanuuksia he ompelivat!

Olen koonnut Pinterestiin syksyisen kansion ponchoista ja huiveista. Lisää inspiraatiota löydät siis täältä, klik!

*Yhteistyössä Eurokangas: kankaat saatu ko. yritykseltä

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.


23 kommenttia

  1. Aivan ihana! Minkä mittainen sinä olet ja paljonko sinulla on tuon isomman palan (ei kaulus) sivun pituus? Joudun laittamaan tyttären ostoksille ja siksi kyselen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mä mittaan kun pääsen kotiin illalla ja laitan täsmennyksen. Minä oon pätkä: 157. :)

      Poista
    2. No niin eli 78 cm X 78 cm. Ompeluiloa! :) saa laittaa vaikka meiliinkin tarkentavia kysymyksiä, mikäli niitä herää, kototekoblog@gmail.com.

      Poista
    3. No en mä paljon pidempi ole eli samoilla mitoilla tyttö kangasostoksille :)

      Poista
  2. Hieno ja tyylikäs ♥ Ei ollenkaan sellainen säkkimäinen, millaisia ponchot tuppaa oleen. Mä olen ihan ponchotyyppi ja tää vaikuttaa niin ihanan helpolta, että onnistuisi munkin ompelutaidoilla =)

    Upea tuo seinä, jonka edessä seisot! Se on mahtavan värinen ♥ Sun kuvaussessio kuulostaa yhtä mielenkiintoiselta kuin mun eilinen. Mulla ei tosin ollut apuna ollut pikkuväkeä vaan aviomies, joka ei ollut järin innostunut jouduttuaan ulos kuvaan mun kinttuja =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Joo semmoiset säkkimäiset ponchot ei oo kyl myöskään mun juttu. Tästä mallista tykkään. Ja siitä saa heti ihan erilaisen materiaalia vaihtamalla. Kokeile ihmeessä! :) Juu nuo kuvausessiot on kyl useimmiten sellaisia, et niistä on glamour kaukana. ;)

      Poista
  3. Ihana. Ja täydet 10 pistettä valokuvaajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo meidän poitsu on oikeastikin jo aika hyvä assari. :)

      Poista
  4. Minä aina ihailen ponchoja, mutta sitten oon aika huono käyttään niitä.Tuntuu, että oon jotenkin liian muodoton niihin :) tai ehkä en ole vaan löytänyt sitä omaa mallia, sellainen keeppi vois toimia itsellä paremmin ehkä. Tää on tosi ihana ja onpas sulla kauniin väriset asusteet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sen voi ajatella noinkin päin! Mä nimittäin taas aattelin, et oon liiankin muodokas, kun poncho ei nyt ainakaan hoikista. Mut tykkään silti tästä kovasti. Ja kiitos, Krista! ♡

      Poista
  5. Tykkään! Simppelin mallinen poncho muuntuu hetkessä näyttävämmäksi tuolla kauluksella ja nahkasomisteilla. Itse en osaa oikein käyttää ponchoja, kun tuntuu että kangas on aina tiellä tai kädet ei pääse liikkumaan vapaasti.. Tai pitäisi vaan löytää se oikean mallinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Juu poncho on kyl semmonen hienosteluvaate mullekin. Arkiulkoilussa kyl kömpelö. Ja lasten kanssa erityisesti..

      Poista
  6. näyttävä malli ja helppo varmaan tehdä. kiitos ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä! :) On kyl helppo tehdä ja aika nopsaan syntyy.

      Poista
  7. Upea malli 😍 Millä olet kantannut tuon kauluksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on semmoista joustavaa keinonahkaa. Sopivan ohutta, ettei tee kauluksesta liian jäykän näköistä.

      Poista
  8. Hei! Tosi tyylikkään näköinen poncho, olen nyt ompelemassa sitä, mutta kaulus tai kaula-aukko nyt askarruttaa hiukan. Oletko kaartanut kaula-aukkoa enemmän kuin takaa? Vai onko ihan ympyrän muotoinen? T. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla! Kaula-aukko on pyöreä. Halusin siitä sellaisen, että nousee edestä myös suht korkealle, että on oikeasti lämmin, eikä jätä kaulaa paljaaksi. Toki voit kaartaa sen alemmaksi, jos haluat. Tuossa minun versiossa se on kummiskin ihan täysi ympyrä. :)

      Poista
  9. Kiitos pikaisesta vastauksestasi!�� t:Liisa

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva ohje! Kiitos! Tämä voisi sopia nopsaksi päälle laitettavaksi välituntivalvontoihin. Pitkään piti miettiä kaulusta, ku katsoin ekaksi 3 eikä 30 ja mietin, mistä ihmeestä tulee 3 cm.

    VastaaPoista
  11. Sauna 24 on huipputyylikäs, valmis saunamökki pihalle tai rantaan. Saunamökissä on tilava löylyhuone ja oleskelutila isoilla ikkunoilla, sekä kätevä varasto.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.