Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

HE-VI-OSASTON PAINAJAISET

Ihan kummallista, kuinka toisinaan mukavankin asian aloittaminen voi olla vaikeaa.  Aloitusta vain siirtää ja siirtää... Kuten nyt tämäkin. Sain maaliskuussa syntymäpäivälahjaksi pitkään toivomani Emon kangasvärit. Jostain syystä värien testailuun ei meinannut millään löytyä sopivaa hetkeä. Kunnes tuossa muutama päivä sitten FB:n yhdessä ompeluryhmässä järjestettiin haaste, jossa piti painaa kuosi maissilla ja ommella sitten kuosista jotain. - Tilaisuuteni oli tullut! Kangasvärit esiin. Ja täytyypä kyllä todeta, että ihastuin hommaan samantien. - Ihanan luovaa ja inspiroivaa! Tästä lähtien vierailuni kauppojen hedelmä-vihannesosastolla saavat aivan uuden merkityksen. 

Tällaisen kuosin painoin maissintähkällä puuvillatrikoolle. Alempana kuvia lopputuloksesta.

Ja eikä siinä vielä kaikki. Maissikuosista intoutuneena pyyhälsin heti seuraavana päivänä uusintavierailulle he-vi-osastolle. Etsin jotain, mistä saisi kivaa struktuuria. Kookos! Ehdottomasti. 



Kookoksella pyörittelemällä syntyi kivan roiskemaista jälkeä. Tästä tulee hihat kahdeksan vuotiaan poikamme T-paitaan. Cool Enough? Siitä sitten lisää myöhemmin.

Ja tällainen siitä maissinhätkäpaidasta sitten sukeutui. Holkkihihainen paita on muokattu Linnelin MIW-kaavasta. Puuvillatrikoo on Tarton Abakhan Fabrikista.



Kuvat otettiin Pasilan vanhoilla veturitalleilla, uuden Bruno-kirppiksen ympäristössä. - Visuaalisesti todella kiehtova paikka. 

Oletkos itse kokeillut kankaanpainantaa tai muita tekstiilien värjäys- ja kuviointitapoja? Itse olen tällä saralla vasta untuvikko, mutta taatusti tämä ei jää tähän! :)

Mukavaa ensi viikkoa!

30 kommenttia

  1. Kuvista löytyi mun pyörä;) sinä olet kovin kekseljäs, nokkela ja tuottoisa emäntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo totta! - No, sehän sattui. :) Se oli siinä kuin asetelmana konsaan. Kiitos kohteliaisuuksista! :)

      Poista
  2. Upean paidan saitkin, mielenkiintoinen kuvio !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo oli yllättävää kuinka hauskaa kuviota maissista irtoaakaan.

      Poista
  3. Oletpa kaunis näissä kuvissa! Ihana kun jaksat aina mennä eri paikkoihin ottamaan mielenkiintoisia kuvia, olen tainnut aiemmi kin mainita, että niitä on ilo katsella. :)
    Kivoja printtejä! Jotenkin tuo kookoksella tehty iskee erityisesti.

    VastaaPoista
  4. Oletpa kaunis näissä kuvissa! Ihana kun jaksat aina mennä eri paikkoihin ottamaan mielenkiintoisia kuvia, olen tainnut aiemmi kin mainita, että niitä on ilo katsella. :)
    Kivoja printtejä! Jotenkin tuo kookoksella tehty iskee erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) No mä oon persoonana tarinankertoja - vielä enemmän kuin kässäharrastaja. Siksi tykkään kertoa myös visuaalisia tarinoita. Mut ehkä jos asuttaisiin viehättävässä omakotitalomiljöössä, kuvaisin enempi siellä. Vaan kun ei asuta. Meidän koti on liian ahdas kuvaamiselle ja piha perus lähiöpiha. Niinpä mieluummin hipsin jonnekin muualle kuvaileen. Usein kuvat otetaan jonkun muun jutun yhteydessä. Tonne veturitalleille mentiin katsoon onko kirppis auki. Ei ollut, mut kuvat saatiin. :)

      Poista
  5. Veturitalleilla olisikin kiva kuvata joskus! Kookospähkinä oli mulle ihan uusi juttu, sillähän tuli kivaa tekstuuria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä on paljon kiehtovia kohtia. Ja ne rakennukset on tosi kauniita. Joo niin oli kookospähkinä uusi tuttavuus mullekin. Tuli vain mieleen kun mietin et missä ois suht kova pinta ja jotain röpelöä pintaa.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitti, Hannariina! Saa nähdä millanen vaate siitä lopulta sukeutuu. Mä tykkään kyl itsekin siitä. Muutenkin tykkään elävistä ja vähän epäsymmetrisistä kuoseista.

      Poista
    2. On todettava, et tyttärestäni on sukeutunut paitsi "kätevä emäntä" myös mainio malli ja blogisti...

      Poista
  7. Blogihaaste sulle: http://kasintehdyt.blogspot.fi/2015/07/blogihaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne! Onkohan tää se joku Liebster Awards -juttu?

      Poista
  8. Hei taas! Törmään nyt näihin sinun maisseihin siellä ja täällä :D :D On ne hienoja edelleen! Liityin lukijaksikin niin näen jatkossakin mitä kivaa veivaat :) Tässä muuten minun lopputulos veivistä: http://www.thelittlevillage.fi/2015/07/mita-painetusta-kankaasta-tulikaan-part.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, taas! Tervetuloa lukijakseni! Upean kimonon teit tuosta maissikuosista itsellesi! :)

      Poista
  9. Moi! Mulla on sulle haaste http://www.weekendchic.fi/2015/07/q-liebster-blog-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mut mä ehdin saamaan sen jo aiemmin tuossa ylempänä AnneS:ltä. :)

      Poista
  10. Mikä idea! Maissikuvio aiheutti hihittelyä täällä ruudun ääressä - ihan paras!

    Muutenkin ihanan värikäs ja valoisa blogi sinulla, lukulistalle jää ehdottomasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Varmasti käyn vierailuilla sinunkin blogissasi. Tykkään kovasti! Kauniita kuvia ja ripaus taianomaista tunnelmaa. Kauniista kuvista huolimatta ei ollenkaan osastoa "kliininen". :)

      Poista
  11. No hei! Olipas ihana yllätys tupsahtaa tänne blogiisi! Sinulla on todella ihana ja persoonallinen blogi, ihastuttavia käsitöitä ja kerrassaan upeita kuvia:) Hassu juttu muuten, jos ehdit, niin käyppäs kurkkaamassa blogiani. VR on inspiroinut minuakin pari postausta takaperin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja kiva, että löysit tänne. :) täytyypä käydä tutustumassa sinunkin blogiisi. :)

      Poista
  12. Oh my gosh this is terrific! Great photos too!

    VastaaPoista
  13. Thank you so much! Sorry about the language. I've been thinking about writing something in English, but I guess I am a bit too lazy for that... i try to keep the photos as enjoyable as possible. :)

    VastaaPoista
  14. Ihania kuoseja ja kuvia. :) Itse oon myös viimeaikoina pyöritellyt mielessä kankaanpainamista, vaikka en ole tuollaista haastetta bongannutkaan. Kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Suosittelen kokeileen. On tosi kivaa puuhaa. :)

      Poista
  15. Tosi hauskoja kuoseja, varsinkin tuo maissikuvio josta hyvin tunnistaa alkuperän! Jonkin verran olen minäkin kankaanpainantaa harrastanut, lähinnä tylsästi kalvoon tehdyillä sabluunoilla.

    Olipas kiva löytää blogiisi, täällähän on vaikka mitä jännää! Tänne ajauduin saamani blogihaasteen kautta, joka on alkujaan sinulta lähtöisin. Ryhdynkin laatimaan siitä nyt postausta omaan blogiini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina! Kankaanpainanta on tosi inspiroivaa. Tykkään kovasti. Seuraavaksi haluisin tehdä kuoseja sisustustyynyihin. Saa nähdä milloin ehdin. Koitan välttää turhan montaa päällekkäistä projektia ja nyt tuntuu koko ajan tulevan jotain uutta ideaa. . Kiva, kun osallistut haasteeseen! :)

      Poista
  16. Olipa hauskasti kirjoitettu otsikko sekä juttu ja hienoja kuvia. Millään en meinannut googlella löytää tätä maissipaitaasi, aina tuli vaan instagarmmiin linkkejä, enkä ole sinne vielä tehnyt tunnuksia. Mutta onneksi kuitenkin löysin. Tää maissipaita on hittiainesta. Tein oman maissiveivauksen jälkijunassa, minustakin se oli niin luova ja inspiroiva juttu, että sitä ei voinut jättää väliin. Saanko linkittää blogistani tänne? http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/09/maissipainantaa.html Tekstissäni on myös muutama linkkivinkki uusiin painantaan sopiviin kasviksiiin :)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.